Zapper vi for hurtigt videre?

Vi lever i et samfund, hvor vi hele tiden bliver præsenteret for et hav af valgmuligheder.  På mange områder er vi vant til at kunne få det præcis som vi vil have det. Det gælder for tøj, kaffe, måltider, motionsform, underholdning – listen er endeløs. De mange dating sites giver også indtryk af, at vi her kan vælge, præcis som det passer os. Hvis vi ikke kan lide den ene, kan vi bare swipe videre til den anden. Og med så meget andet beslutter vi os også her på et split sekund. Det er vi jo nødt til, hvis vi skal nå det hele.

Jeg kommer lige fra frokost med min veninde, Charita, som introducerede et nyt begreb jeg ikke havde hørt før, men som giver rigtig god mening, nemlig “slow dating”. Slow dating er i modsætning til speed dating, noget der går langsomt. Og det er faktisk ikke nogen dårlig ide. At give sig tid til at gå på opdagelse hos den man dater, tid til at åbne sig stille og roligt, til at opbygge tillid i et tempo, hvor begge parter kan være med. Og tid til at ændre mening. Både i den ene og den anden retning. For efterhånden som vi lærer hinanden at kende, får vi også flere informationer og dermed et mere oplyst grundlag at træffe valg ud fra. Den der startede ud med at tage pusten fra os med sin charme, virker måske lidt for overvældende og intens, når man lærer ham/hende at kende og den der måske virkede lidt kedelig til at starte med folder sig ud og bliver død charmerende, når han/hun begynder at føle sig tryg.

Hvad nu hvis dating succes ikke handler om at finde den helt rigtige til dig, men i stedet om at tage dig tid og møde et andet menneske med åbent sind, rummelighed og nysgerrighed. At tage sig mere tid til at gå på opdagelse og stille uddybende spørgsmål. Det kommer der ikke nødvendigvis en kæreste ud af, men måske gør det dig til en bedre kæreste for den næste du møder.

God weekend og take it slow.

Min bog kommer ud i næste uge, men du kan vist stadig nå tilbuddet om 20% rabat og fri fragt, hvis du køber den hos forlaget inden den rammer butikkerne. Du skal blot indtaste koden “kærlighed” med små bogstaver.

Kørekort til kærligheden

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *