Hvilken type flirt er du?

Flirt er egentlig blot en måde at signalere interesse på. På den måde er det ret uskyldigt. Men vi har hver især vores helt egen fortolkning af flirt. Nogen synes, det er pinligt. De føler sig sårbare og udstillet i deres forsøg på at flirte, og ender ofte med lynhurtigt at trække de flirtagtige følehorn tilbage.  Andre synes, det er den mest naturlige ting i verden, og mestrer kunsten af flirte med lethed og misundelsesværdig elegance.

Hvilken type flirt er du?

Er du den ikke- flirtende type?
Er du den sikre flirtende type, der kun flirter, når der bliver flirtet med dig?
Er du den naturlige flirt?
Er du den overdrevne flirt, der ikke lader den, der bliver flirtet med, i tvivl om, at der er tale om en flirt?

Den ikke flirtende type
Hvis du ikke flirter, er det muligvis fordi, du har nogle negative fortolkninger på det at flirte. Og det er muligt, at de slet ikke er bevidste. Men hvis du ikke flirter, hvordan skal folk så vide, at du er interesseret i dem? Hvis du ser det som pinligt eller for meget at flirte, er der stor sandsynlighed for at du ikke får vist din interesse og dermed kommer til at gå glip af noget, der kunne udvikle sig i en positiv retning. Du kan jo prøve at lege lidt med det. Holde øjenkontakten lidt længere, smile og henvende dig til dem, du tænker kunne være interessante for dig. Det kan virke skræmmende i starten, men jo flere gange du gør det, jo nemmere bliver det.

Den sikre flirtende type
Hvis du kun flirter, når du er sikker på, at din flirt vil blive gengældt, går du sandsynligvis glip af nogle muligheder. Når du overlader initiativet til andre, overlader du også indflydelsen og valget. Her kan det være en fordel for dig at risikere lidt mere og selv tage initiativ til en flirt med dem du vælger. Så du vælger, hvem du gerne vil undersøge og komme tættere på. Det udvider dine valgmuligheder. Lige som hos den ikke flirtende type, kan du have fortolkninger på det at flirte, der forhindrer dig i at tage initiativet. Prøv at undersøge, hvad disse fortolkninger siger?

Den naturlige flirt
For nogen er det helt naturligt at flirte. De undersøger med nysgerrighed og glimt i øjet de mennesker, de finder interessante, og har dermed max. indflydelse på, hvem de kommer til at have kontakt med. Hvis du ikke er født som en naturlig flirt, så fortvivl ikke. Det kan læres. Det er blot et spørgsmål om at kaste sig ud i det tilpas mange gange, indtil det føles naturligt. Der er heller ingen, der er født med at kunne cykle. Det skal læres og trænes masser af gange, før vi kan sætte os op på en cykel og køre derudaf, uden at tænke over det.

Den overdrevne flirt
Der er nok ikke mange, der har lyst til at indrømme, at de er den overdrevne flirt. Men vi har jo alle sammen mødt dem. Nogle gange har vi følt os smigret over deres åbenlyse interesse og andre gange intimideret. Flirt er en subtil udveksling af signaler to mennesker imellem. Et forsøg på at føle sig ind på hinanden og se, om der er grobund for mere. Den overdrevne flirt, har ikke tålmodigheden til at lade den anden komme på banen og signalere interesse og kommer derfor nemt til at virke tromlende. Flirt er en pardans, og hvis det kun er dig der danser, kan du godt regne med, at der er noget galt. Hvis dem du flirter med, begynder at undgå øjenkontakt og vender sig væk eller træder tilbage, når du træder frem, så er det tid til at skrue ned for charmen og op for tålmodigheden.

Hvordan du har det med at flirte, kommer som sagt meget an på, hvad du tænker om flirt. Har du negative overbevisninger om flirt:

Synes du, man er billig, når man flirter?
Synes du, at flirt er forpligtende?
Synes du, flirt er pinligt?
Synes du, at du afslører dig selv for meget i en flirt?
Er du bange for at blive til grin, når du flirter?

Hvad du end tænker, så spørg dig selv, om det virkelig er sådan, det er? Er det fx rigtigt, at det er pinligt at flirte? Du kan jo prøve bevidst at tænke andre tanker om det. Du kan fx vælge at tænke, at flirt er en forsigtig måde at undersøge, om der er kemi. Stil et spørgsmål, mærk responsen og vurdér, om der er grobund for mere. Hvis ikke, kan du blot trække dig tilbage og prøve andetsteds.

Her er lidt inspiration til din videre udforskning af det at flirte. God fornøjelse med det:

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *