Corona isolation giver mulighed for en hed affære med dig selv

Hvis du er single, tænker du måske, at dit kærlighedsliv er sat på pause i disse Coronatider. Der er selvfølgelig stadig mulighed for at kommunikere online på diverse datingsites, men de fysiske møder må udsættes lidt og det er jo de fysiske møder vi ser frem til. Så hvordan får man så det bedste ud af situationen?

Forslag: Indled en hed affære med dig selv.

Umiddelbart kunne det lyde som en joke, men jeg mener det faktisk helt alvorligt. Når de andre relationer i dit liv er sat lidt på pause, er der rig mulighed for at udvikle den selvkærlighed, der skal til for, at du kan få det liv du gerne vil have og måske også det parforhold, du har ønsket dig.

Det hele starter med selvrefleksion – og lige nu har du sandsynligvis tiden til det. Her kommer lidt inspiration til at sætte gang i refleksionen.

Behandler du dig selv kærligt?

Inden du definerer, hvordan du gerne vil have, at en fremtidig kæreste skal behandle dig, vil det være en god ide at se på, hvordan du behandler dig selv.

  • Taler du kærligt til dig selv?
  • Tager du hensyn til dig selv?
  • Er du god til at opfylde egne behov?
  • Behandler du dig selv med respekt?
  • Er du god til at tilgive dig selv og sige “pyt”?
  • Sørger du for, at du har det sjovt og at du dagligt har noget at glæde dig til?

Giv dig tid til at reflektere over hvert enkelt spørgsmål. Hvis svaret er nej til nogle af dem, kan det være et sted at starte din kærlighedsaffære med dig selv og ændre din adfærd overfor dig selv. 

Når du er vant til at behandle dig selv kærligt og respektfuldt, vil du med det samme kunne mærke, hvis en potentiel partner ikke gør det, og du vil hurtigt vælge vedkommende fra. Den måde du behandler dig selv på, er den måde du lærer andre, at de kan behandle dig på. Vær derfor mod dig selv, som du gerne vil have andre skal være mod dig. 

Mens du alligevel venter på en kæreste, kan du udfylde ventetiden med at være blid, kærlig, tålmodig, forstående og tilgivende overfor dig selv. Det er den lige vej til selvaccept – og personer med høj selvaccept, har større accept af andre, hvilket vejer tungt i plus skålen i parforhold.

Endnu en måde at vise dig selv kærlighed på, er ved at anerkende dig selv. Ikke blot for de store sejre, men i allerhøjeste grad også alle de små. Klap dig selv på skulderen for alle de kompetencer, du besidder og for alle de fremskridt du gør. Læg mærke til alle de ting du gør godt – helt ned til, at du er god til at huske aftaler, til at lytte, sige din mening, give plads til andre, eller hvad det nu er. Intet er for småt eller ubetydeligt til at komme på listen. Læg mærke til alle de fremskridt, du har gjort indenfor det sidste år. Heller intet fremskridt er her for lille til at blive bemærket.

Hvis du sidste år var usikker på alt det med datingsites, men nu har fået skrevet en profil, du er glad for, så anerkend dig selv for det. Hvis du er blevet bedre til at kommunikere med andre, håndtere bekymringer, tale åbent om dig selv, give slip i irritationsmomenter eller andet, så ros dig selv for det. Det du fokuserer på, er det der fylder i din bevidsthed og dermed i din sindstilstand. Hvis du øver dig i at fokusere på alt det du kan, alt det der går godt og alle de fremskridt du gør, samtidig med, at du gør noget ved de ting, der går mindre godt, så vil du føle dig stolt af dig selv, og udvikle selvværd og selvtillid.

Du bliver mere attraktiv som partner, når du behandler dig selv kærligt, fordi du får overskud – og en fantastisk udstråling.

Hvis du har brug for sparring, tilbyder jeg online kærlighedscoaching på Google Hangout. Se det som en gave du giver dig selv og som en investering i fremtidige parforhold.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *