At miste fodfæste

Billedresultat for søren kierkegaard

“At vove er for en tid at miste fodfæste. Ikke at vove er at miste livet.”
Citat: Søren Kierkegaard

Ovenstående er et af mine absolut yndlings citater. At det så kommer fra en mand, der ikke havde synderlig succes med kærligheden, er mindre vigtigt. Men den kære Søren havde faktisk fat i noget her. For at få vores ønsker og drømme opfyldt, er vi nemlig nødt til at satse – og ikke bare satse halvhjertet, men satse helhjertet.

Hvis kærligheden er målet, er det ikke nok at swipe lidt frem og tilbage på Tinder. Projekt “find kærligheden” er et projekt, der kræver engagement og vedholdenhed. Men med engagement følger også sårbarhed. Hvis man gør sig virkelig umage og viser at man gerne vil det, ved at svare opmærksomt på henvendelser, tage initiativ til at mødes, møde op på date og være åben og fuldt tilstede overfor den man er på date med, så stiller man også sig selv mere sårbar overfor for afvisning. Den gode nyhed er, at når vi tør være sårbare, så øger vi vores værdi i andres øjne. Det er, når vi tør være sårbare, at skønheden kommer frem og er med til at gøre os elskelige. Jo mere vi tør engagere os, jo mere autentiske og åbne vi er, jo mere tiltrækkende er vi. Ikke for alle selvfølgelig, men det er vel heller ikke målet. Kunsten er ikke at lade sig slå ud af kurs af dem, der ikke har samme gode hensigter som en selv. Der vil altid være nogen, der opfører sig tarveligt, men hvis man stædigt holder fast på selv at opføre sig ordentligt og ikke bruge sin energi på, hvad andre gør og ikke gør, så står de ikke og skygger for den, der virkelig kunne være noget.

At være den der tager initiativ til det første smil, den første berøring eller det første kys kræver mod. Nogle gange bliver udfaldet ikke, som man ønsker. Smilet eller flirten bliver ikke gengældt. Men fordelen ved at risikere alligevel er, at man får større indflydelse på udfaldet, end hvis man slet ikke gjorde noget. Ud over det, får man opbygget sociale kompetencer og erfaringer, der kan gå hen at blive afgørende, den dag man møder én, der kunne gå hen og blive noget helt særligt.

Så hold dig i form og vov! (ikke det en hund siger, men bydeform af at vove)

Her er lidt inspiration til, hvordan du kommer i gang med netdating:

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *